Vacature Programmasecretaris

april 2024

Het Capaciteitsorgaan zoekt een

Programmasecretaris (24 – 32 uur/ week)

De functie
Het Capaciteitsorgaan stelt capaciteitsplannen op voor zo’n 80 beroepen in de zorg. Als programmasecretaris stel je in samenwerking met veldpartijen rapportages op over het bestaande en het in de toekomst benodigde aantal zorgprofessionals. Je adviseert het Ministerie van VWS over onder andere de instroom in (vervolg)opleidingen in de zorg. Zo draag je bij aan het toegankelijk houden van de zorg op de lange termijn.

Samen met een collega ben je verantwoordelijk voor het werkveld van de sociale geneeskunde. Je volgt de ontwikkelingen in de vraag naar en het zorgaanbod van deze zorgprofessionals en komt tot een beeld van relevante maatschappelijke en beleidsmatige trends. Hiertoe overleg je regelmatig met de betrokken veldpartijen, inventariseer je bestaande informatiebronnen, verricht je literatuuronderzoek en laat je onderzoek uitvoeren door derden. Je krijgt daarbij te maken met een breed palet aan stakeholders met verschillende belangen. Uiteindelijk kom je tot een passend en onderbouwd realistisch ramingsadvies dat recht doet aan de maatschappelijke behoeften rond deze beroepsgroep. Je schrijft en agendeert beleidsmatige stukken voor Kamer(s) waarin professionals en andere vertegenwoordigers uit de beroepsgroep, opleidingsinstellingen en zorgverzekeraars deelnemen.

Je maakt deel uit van een klein team met dertien collega’s met diverse opleidings- en werkachtergronden. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. We moedigen kandidaten met alle achtergronden aan om te solliciteren.

Het profiel
• Academisch denk- en werkniveau.
• De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een inhoudelijke zorgachtergrond en/of brede kennis van de zorgpraktijk.
• Breed inzicht in de zorg, bij voorkeur ook in de bedrijfsgeneeskunde en de verzekeringsgeneeskunde.
• Ervaring met strategische beleidsvormingsprocessen.
• Ervaring met onderzoek en/of programma-/projectmanagement.
• Goede analytische vaardigheden en luistervaardigheden.
• Zelfsturend en proactief.
• Verbindend en goed in het creëren van draagvlak.
• Uitstekende schriftelijke en mondelinge taalvaardigheden.

Het aanbod
Het salaris volgt de arbeidsvoorwaardenregeling van de KNMG en is afhankelijk van je ervaring en expertise. De functie is ingeschaald op schaal 8 (bruto € 5.857 – € 8.237 bij een 40-urige werkweek). Je wordt aangesteld voor een periode van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je dienstverband daarna omgezet in een aanstelling voor onbeperkte tijd.

De sollicitatie
We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 20 mei. Je kunt deze richten aan dr. Cisca Joldersma, directeur Capaciteitsorgaan, info@capaciteitsorgaan.nl. Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je desgewenst contact opnemen met Cisca Joldersma via c.joldersma@capaciteitsorgaan.nl

Informatie over het Capaciteitsorgaan is te vinden op www.capaciteitsorgaan.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Terug