Onderzoek naar benodigde opleidingscapaciteit voor Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten

oktober 2021

In steeds meer organisaties zijn Physician Assistants (PA’s) en Verpleegkundig Specialisten (VS’en) werkzaam. Het ministerie van VWS wil graag advies over de benodigde opleidingscapaciteit in de MPA- en MANP-opleidingen. Zodat er nu voldoende PA’s en VS’en worden opgeleid om ook in de toekomst aan de zorgvraag te voldoen.

Dit advies wordt opgesteld door het Capaciteitsorgaan, in samenwerking met PA’s, VS’en, hogescholen, praktijkopleidingsinstellingen en zorgverzekeraars. Om een goed advies op te kunnen stellen laat het Capaciteitsorgaan onderzoek doen onder alumni van de opleidingen tot PA en VS. Hiermee worden de beroepsgroep en de loopbanen van PA’s en VS’en in kaart gebracht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Regioplan.

Voor het onderzoek worden alumni van alle Nederlandse opleidingen tot PA en VS per e-mail benaderd met de vraag om een enquête in te vullen. Ook alumni die nog niet, of niet meer, werkzaam zijn als PA of VS worden met nadruk gevraagd om de enquête in te vullen. Alle respons is belangrijk voor het onderzoek!

Mocht je geen uitnodiging per mail hebben ontvangen maar je hebt wel het PA- of VS-diploma behaald aan een Nederlandse opleiding, dan kun je via onderstaande links alsnog meedoen aan het onderzoek:
Naar de enquête voor alumni van de opleidingen tot VS
Naar de enquête voor alumni van de opleidingen tot PA

Meedoen kan t/m 30 november. We hopen dat zoveel mogelijk mensen willen bijdragen aan deze enquête en daarmee aan het advies aan de minister. We hopen op een hoge respons. Meer weten? Mail dan alumnionderzoek@regioplan.nl

Terug