Arbeidsmarktonderzoeker zorg (24 – 32 uur per week)

maart 2023

Het Capaciteitsorgaan zoekt een

Arbeidsmarktonderzoeker zorg (24 – 32 uur per week)

De functie
Bij het Capaciteitsorgaan draag je bij aan het toegankelijk houden van de zorg op de lange termijn. Dat doen we door ramingsadviezen op te stellen voor (vervolg)opleidingen in de zorg. Voor een groot aantal geneeskundige en aanverwante beroepen in de zorg zoals basisarts, medisch specialist, huisarts, gespecialiseerd verpleegkundige en verpleegkundig specialist onderzoeken we hoeveel mensen er moeten worden opgeleid om in de toekomst voldoende zorgprofessionals te hebben.

Als onderzoeker bij het Capaciteitsorgaan buig je je over dit vraagstuk in een klein team van programmasecretarissen en een data-analist. Naast je rol als onderzoeker ben je ook betrokken als (tweede) programmasecretaris bij een of meer van de Kamers rond de beroepsgroepen waar het Capaciteitsorgaan voor raamt. In je werk leg je de verbinding tussen actuele en strategische kwesties op de arbeidsmarkt in de zorg en onderzoek en data. Als onderzoeker werk je mee aan de analyses die worden uitgevoerd ten behoeve van de capaciteitsramingen. Daarnaast zet je in overleg met collega’s nieuwe onderzoeken op. Je maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan databronnen. Waar nodig verzorg je zelf de dataverzameling. Door je rol als tweede programmasecretaris sta je direct in verbinding met verschillende veldpartijen, wat waardevolle inzichten, feedback en ideeën oplevert voor (vervolg)onderzoek.

Je maakt deel uit van een klein team met twaalf collega’s met diverse opleidings- en werkachtergronden. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. We moedigen kandidaten met alle achtergronden aan om te solliciteren.

Het Capaciteitsorgaan is een kleine organisatie, waar brede inzetbaarheid en interesses meerwaarde hebben. Als je affiniteit hebt met bijvoorbeeld techniek in brede zin (databases, webapplicaties, clouddiensten), AVG-vraagstukken of communicatie geef dat dan ook zeker aan in je sollicitatie.

Het profiel
– Academisch denk- en werkniveau.
– Een echte onderzoekersmentaliteit. Je bent in staat om zelfstandig kwalitatief en kwantitatief onderzoek op te zetten en uit te voeren en volhardend in het ontsluiten van data en het verkrijgen van verdiepende kwalitatieve inzichten.
– In staat om complexe ideeën en informatie doeltreffend en bondig, zowel mondeling als schriftelijk, over te brengen aan verschillende doelgroepen.
– Bij voorkeur kennis van het Nederlandse zorgstelsel en de databronnen die daarbinnen beschikbaar zijn.
– Ervaring met data-analyse, statistiek en modellering voor ramingen.
– Bij voorkeur kennis van open source analysetools zoals R of Python en versiebeheer (git).

Een brede onderzoekservaring is mooi meegenomen, maar geen harde vereiste.

Het aanbod
Het salaris volgt de arbeidsvoorwaardenregeling van de KNMG en is afhankelijk van je ervaring en expertise. De functie is ingeschaald op schaal 8 ( (bruto € 5.546 – € 7.800 bij een 40-urige werkweek).

De sollicitatie
We ontvangen je sollicitatie graag vóór 31 maart 2023. Je kunt deze richten aan dr. Cisca Joldersma, directeur Capaciteitsorgaan via info@capaciteitsorgaan.nl Voor meer informatie over het Capaciteitsorgaan kun je terecht op de website www.capaciteitsorgaan.nl of stel je vraag rechtstreeks aan Cisca: c.joldersma@capaciteitsorgaan.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Terug